Language:

AjankohtaistaLuonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia -valmennus 15.-16.9.2016

kesäkuuta 22, 2016
Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia –valmennus Saariselällä 15.-16.9.2016

Kohtaavatko kävijöiden ja käyttäjien vaatimukset ja reitistöjen ja luontokohteiden tarjooma?

Luontomatkailu on yksi nopeimmin kehittyvistä matkailun osa-alueista ja luonnon käyttötavat ovat hyvin laajat. Kävijöiden vaatimukset ovat kasvaneet ja retkeilyreitiltä ja luontokohteelta odotetaan paljon. Infrastruktuurin ja rakenteiden tulee olla laadukkaita, kohteisiin rakennetaan tietoisesti elämyksellisiä elementtejä ja maisemaa ja moniaistisuutta hyödynnetään entistä paremmin.  Luontokohteita suunniteltaessa pitää huomioida myös liiketoiminnan mahdollisuudet ja elinkeinon tarpeet.  Outdoors Finland –ohjelma järjestää syksyllä 2016  Saariselällä Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia –valmennuksen seuraavasti:

Valmennustilaisuuksien tavoitteena on:

kehittää luontomatkailukohteiden laatua ja tukea matkailukohteiden ja -yritysten kansainvälistä, luontoon perustuvaa liiketoimintaa. Koulutuksessa käydään läpi luontomatkailun markkinat ja asiakkaat sekä luontomatkailun kokonaisvaltaisen suunnittelun periaatteet, joka yhdistää teknisen suunnittelun, terapeuttisen luontosuunnittelun, pehmeän psykologian sekä informaation muotoilun keinoja. Sisältö noudattaa seuraavaa runkoa: 

1.   päivä:  noin klo 09-16.00

Aamupäivä:

Miten luonnosta tehdään liiketoimintaa? Mitkä ovat ovat luontomatkailun trendit, kävijät, asiakasprofiilit ja markkinat. Miten Visit Finland ja Outdoors Finland –kehittämisohjelma vastaavat erityisesti kansainväliseen kysyntään. Miten mikro- ja pk –yritykset ja voivat tulla mukaan ja hyötyä luontomatkailukohteen kehittämisestä.

Iltapäivän teemana on reitistöjen kehittäminen matkailun näkökulmasta. Miten rakennetaan vetovoimainen luontomatkailukohde, millainen on hyvä melontamatkailureitti, entäpä retkipyöräilyreitti ja miten retkeilystä tehdään liiketoimintaa. Muita teemoja ovat luontokohteiden ja reitistöjen tekninen laatu, elämyksen rakentaminen reitille ja digitaalisuus luonnossa hyödyntäen draaman kaarta, moniaistisuutta ja maisemaa.  Mitä tarkoittaa omatoiminen tuotteistaminen. Lisäksi perehdytään retkeilyreittien vaativuusluokitteluun ja kävijäryhmien määrittelyyn. 

2.   päivä: noin klo 08.30 – 15.30

Maastokäynti aamupäivällä, jolloin  reitin varrella havainnollistetaan eilen opittua ja tehdään muutama harjoitus.

iltapäivällä jatketaan kokoustilassa ja käydään läpi kokemukset ja havainnot maastosta. Lopuksi käydään käpi kokonaisvaltaisen luontomatkailukohteen suunnittelun perusteet.

Päivät on tarkoitettu luonnon ja luontokohteiden kehittämisestä kiinnostuneille, hanketoimijoille, yrittäjille sekä luontoliikunta- ja retkeilyreittien ja luontokohteiden kehittämisen parissa työskenteleville.

Valmentajana toimii Outdoors Finland -hankkeen reitistökoordinaattori, luontomatkailun asiantuntija Pirjo Räsänen.  

Huom. Voit ilmoittautua yhteen tai kahteen päivään, vapaavalintaisesti mielenkiintosi mukaan. Valmennus on maksutonta ja avointa kaikille. Majoitus-, ruokailu- ja kuljetuskustannuksista jokainen vastaa itse.  

Paikka: Saariselkä: 15.-16.9.2016: Uusi tauko- ja tapahtumatupa Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Ilmoittautuminen:https://www.lyyti.in/Luonnosta_liiketoimintaa_ja_hyvinvointia_valmennus_9590

 

Tervetuloa kehittämään luontomatkailukohteiden laatua ja elämyksellisyyttä!  

 

Pirjo Räsänen

pirjo.rasanen@lamk.fi

Puh: 044 708 1242

Skype: pirjorasanen1