Language:

AjankohtaistaNightless Night Endless Light -valokuvaustapahtuma

toukokuuta 13, 2016

Ilmoittautuminen Nightless Night Endless Light -valokuvaustapahtumaan päättyy 31.5.2016

Arctic Light International Events -tapahtumahankkeen Nightless Night Endless Light – kansainvälinen valokuvaustapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Saariselällä 1.-3.7.2016. Ensimmäisen vuoden teemana on valokuvaus ja sosiaalinen media.


Kuva: Pertti Turunen

Tapahtuman taiteellisena johtajana vuonna 2016 toimii australialainen Instagram-vaikuttaja Lauren Bath @Laurenepbath. Bathilla on 454 000 seuraajaa Instagramissa. Vuonna 2013 Bath lopetti silloisessa työssään kokkina ja hänestä tuli Australian ensimmäinen ammattilais-instagrammaaja. Bath on onnistunut kasvattamaan osaamistaan alalla ja erikoistunut omien Instagram-kampanjoiden luomiseen.

Lisäksi tapahtumassa on mukana kaksi kotimaista asiantuntijaa. Konsta Punkka @kpunkka on ammattilais-instagrammaaja. Punkka kutsuukin itseään oravakuiskaajaksi ja hänen eläin- ja luontoaiheisella Instagram tilillään on 680 000 seuraajaa. Pertti Turunen on paikallinen tunnettu valokuvaaja. Turusen valokuvissa näkyy pohjoisen Lapin maisemat, revontulet ja eläimet.

Tapahtuma on kolmipäiväinen ja sen aikana järjestetään erilaisia luentoja ja workshopeja. Osallistujat pääsevät tutustumaan, kuinka pohjoisen herkullisia ruoka-annoksia saadaan ikuistettua valokuvin, kuinka eläinten eri tunteet saadaan näkymään valokuvissa ja kuinka pohjoisen keskiyön aurinko (yötön yö) vaikuttaa maisemavalokuvaukseen. Ohjelmasta ei ole unohdettu sosiaalista mediaa, vaan kolmas päivä on varattu lähes kokonaisuudessaan aiheelle. Lauren Bath ja Konsta Punkka jakavat kokemuksiaan ja vinkkejä siitä, kuinka he ovat onnistuneet työllistämään itsenä matkustamisella ja sosiaalisella medialla.

-          ”Tapahtuma on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille. Ei ole siis väliä oletko aloittelija vai ammattilainen valokuvauksessa, mutta saadaksesi mahdollisimman paljon irti ohjelmasta, olisi hyvä, että sinulta löytyy valokuvausvälineistöä”, selventää hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen.

Osallistumismaksu tapahtumaan on 20,00 euroa sisältäen ohjelman ja kuljetuksen tapahtuman aikana workshopeihin. Ohjelma on englannin kielellä. Tapahtuma on osa tämän vuoden alussa startannutta Arctic Light International Events -tapahtumahanketta. Hanke on saanut rahoitusta Lapin liiton ohella Elinkeinot & kehitys Nordicalta sekä Inari-Saariselkä Matkailu Oy:stä.

www.nightlessnight.com

Lisätietoa hankkeesta ja tapahtumasta:

Hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen, johanna.alatorvinen@inarisaariselka.fi, +358 (0)40 1379228