Language:

AjankohtaistaInarin luonto-yleisötilaisuus tiistaina 19.9. Sajoksessa, tervetuloa!

syyskuuta 04, 2017
Inarin kunta järjestää kaikille kuntalaisille avoimen Inarin luonto -yleisötilaisuuden Arktisen neuvoston kokouksen yhteydessä 

Yleisötilaisuuden tarkoituksena on paikallisen tietoisuuden lisääminen arktisista kysymyksistä ja Arktisen neuvoston roolista. Lisäksi tilaisuudessa järjestetään paneelikeskustelu Inarin vesistöjä koskevista ajankohtaisista asioista.

Inarin Sajoksessa järjestetään ensimmäistä kertaa Inarin luonto -yleisötilaisuus tiistaina 19.9. klo 17.30-20.00. Tilaisuuden järjestämisestä on päätetty Inarin kuntastrategian laatimisen yhteydessä ja se on osa Suomi 100 -vuoden juhlintaa. Tilaisuus on kaikille kuntalaisille avoin ja sen tarkoituksena on tarjota kuntalaisille foorumi keskustella kunnan luonnontilaa koskevista ajankohtaisista asioista.

Kuva: Jouni Kyrö

Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmä (SDWG) kokoontuu Inarissa

Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtaja vuosina 2017-2019. Puheenjohtajakaudella Suomessa järjestetään useita virkamies- ja asiantuntijakokouksia, arktisia konferensseja ja seminaareja. Suomen puheenjohtajuuskauden teemana ovat ympäristönsuojelu, meteorologinen yhteistyö, viestintäyhteydet ja koulutus.

Inarissa järjestetään Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmän kokous 20.-22.9.2017. Lapin yliopiston Arktinen keskus on Inarin kunnan kanssa yhteistyössä ollut järjestämässä Inarin luonto -yleisötilaisuutta. Tilaisuudessa Arktisen neuvoston kestävän kehityksen työryhmän puheenjohtaja Pekka Shemeikka pitää puheenvuoron Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden asetetuista tavoitteista ja työryhmän pääsihteeri Bernie Funston kertoo työryhmän toiminnasta ja historiasta.

Inarin luonto -yleisötilaisuuden ohjelma

Inarin luonto -yleisötilaisuuden ohjelmassa on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen lyhytelokuvia, asiantuntijapuheenvuoroja ja paneelikeskustelu. Paneelikeskustelun aiheena on Inarin alueen vesistöjä koskevat ajankohtaiset asiat. Paneeliin osallistuu Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine, tutkija Erno Salonen (Luonnonvarakeskus), erikoissuunnittelija Markku Seppänen (Metsähallitus), Heikki Paltto (Saamelaiskäräjät), rehtori Liisa Holmberg (Saamelaisalueen koulutuskeskus) ja Ivalon lukion opiskelijoita. Myös yleisöllä on mahdollista osallistua keskusteluun paikan päällä. Keskustelua johtaa Ulkoasiainministeriön tiedottaja Martti Ruokolainen.

”Olisi hienoa, että yleisötilaisuudesta tulisi jokavuotinen tapahtuma, jossa kuntalaiset pääsevät keskustelemaan Inarin luontoa koskevista ajankohtaisista asioista. Inarin luonto on kuitenkin meitä kaikkia koskeva tärkeä asia”, kertoo Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine.

Inarin kunta toivottaa tervetulleeksi kaikki kuntalaiset Inarin luonto -yleisötilaisuuteen Inarin Sajokseen. Tilaisuuden alussa on kahvitarjoilu. 

Lisätietoja:

Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine, p. 040 594 3253,  toni.k.laine@inari.fi 

Tapahtumakoordinaattori Johanna Alatorvinen, p. 040 137 9228, johanna.alatorvinen@inari.fi