Language:

AjankohtaistaNightless Night Endless Light -valokuvaustapahtuma toi Instagram-vaikuttajia Saariselälle

heinäkuuta 06, 2016

Tiedote. Julkaistavissa heti

Kansainvälinen valokuvaustapahtuma Nightless Night Endless Light järjestettiin ensimmäistä kertaa Saariselällä 1.-3.7.2016. Saariselän kesäinen sää suosi osallistujia ja tapahtuman nimen mukaisesti yöttömän yön aurinkoa päästiin kuvaamaan Kiilopään huipulla.

Australian ensimmäinen ammattilais-instagrammaaja Lauren Bath (@laurenepbath) vieraili nyt kolmatta kertaa Saariselällä, tällä kertaa päämääränään jakaa sosiaalisen median tietouttaan osallistujille. Lisäksi työpajoja vetivät Konsta Punkka (@kpunkka) ja Pertti Turunen. Konsta Punkka on ehkä tämän hetken suosituin suomalainen instagrammaaja, seuraajia hänellä yksistään on 740 000. Pertti Turunen on tunnettu paikallinen valokuvaaja, jonka kuvissa arktinen valo pääsee oikeuksiinsa.

Konsta Punkka näyttää mallia kuinka eläinkuvaus onnistuu. Kuva: Vesa Toppari

Konsta Punkka näyttää eläinkuvauksen mallia. Kuva: Vesa Toppari

Tapahtuman tarkoituksena on koota valokuvauksesta kiinnostuneita ihmisiä Saariselälle ja saada nostetta Inari-Saariselkä matkailualueelle sosiaalisissa medioissa. Inari-Saariselän virallisen Instagram-tilin @exploreinari seuraajamäärä oli tapahtuman alkaessa noin 7100 ja viikonlopun jälkeen määrä kasvaa edelleen.

Viikonlopun kuvia voi ihastella Instagramissa tunnisteella #inarinightlessnight. Työpajoja järjestettiin eripuolella Saariselkää. Ruokakuvaukseen Laanilan Kievari tarjosi erinomaiset puitteet raikkailla kattauksillaan. Eläinkuvaus toteutettiin Kamisakin huskytarhassa ja viimeinen päivä oli kokonaan omistettu sosiaaliselle medialle.

Ruokakuvauksen työpaja Laanilan Kievarissa. Kuva: Paadar Images

Lauren Bath opettaa ruokakuvausta Laanilan Kievarissa. Kuva: Paadar Images

”Ensimmäistä kertaa järjestetyksi tapahtumaksi tapahtuma onnistui todella hyvin ja saimme mukavan määrän osallistujia Saariselälle. Palaute osallistujilta oli positiivista, joten tällaisella tapahtumalla on selvästi kysyntää. Nyt alamme suunnitella ensi vuoden tapahtumaa uusin ideoin”, iloitsee tapahtumakoordinaattori Johanna Alatorvinen.

Tapahtuma on osa Arctic Light International Events -tapahtumahanketta, jonka tarkoituksena on kansainvälisten tapahtumien kehittäminen ja lisääminen Inari-Saariselkä matkailualueella. Kaksivuotinen hanke on saanut rahoitusta Lapin liiton ohella Elinkeinot & kehitys Nordicasta sekä Inari-Saariselkä Matkailu Oy:stä.

Lisätietoa tapahtumasta: www.nightlessnight.com

Tai hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen, e-mail johanna.alatorvinen@inarisaariselka.fi, tel. +358 (0)40 1379228