Language:

AjankohtaistaNightless Night -valokuvaustapahtuma huipentuu yölliseen Photomarathoniin

toukokuuta 17, 2017

Photomarathon järjestetään Nightless Night -valokuvaustapahtuman huipennuksena Saariselällä 1.-2. heinäkuuta. Osallistujilla on 12 tuntia aikaa ottaa tietty määrä kuvia annetuista aiheista. Jännitys säilyy kilpailun alkuun asti, sillä tehtävä julkaistaan vasta kilpailun alkaessa.


Kuva: Sylvia Matzkowiak

Photomarathon -kilpailuja on järjestetty ympäri maailmaa, mutta nyt ensimmäistä kertaa kilpailu tulee myös Suomen Lappiin Saariselälle. Kilpailusta erityisen tekee se, että kaksitoistatuntinen kilpailu aloitetaan iltakuudelta ja se päättyy aamukuudelta. Kilpailu käydään siis yön aikana, mikä onkin inspiroivinta aikaa valokuvauksen kannalta - yöttömän yön pehmeä valo valaisee tuntureiden muotoja ja alueen lukemattomia vesistöjä antaen kuvaajalle lisätunteja rakkaan harrastuksen parissa.

- Pohjois-Lapin kameraseura on jo pitkään haaveillut valokuvaukseen liittyvän lyhytkestoisen kilpailun järjestämisestä, jolla saataisiin houkuteltua vierailevia kuvaajia alueelle. Nyt vihdoin pääsemme toteuttamaan kilpailun, iloitsee seuran aktiivinen jäsen sekä yksi tapahtuman asiantuntijoista Jan-Eerik Paadar.

Kuva: Jan-Eerik Paadar

Tarkoituksena on tuoda valokuvauksesta kiinnostuneet harrastajat ja ammattilaiset sosiaaliseen tapahtumaan, jossa on mahdollisuus esitellä oma näkemyksensä yöttömästä yöstä. Samalla kilpailu tuo herkullisen lisän Nightless Night -valokuvaustapahtumaan. Nyt osallistujat pääsevät testaamaan heti käytännössä oppimiaan taitoja.

- Järjestämme kilpailun aikana kuljetuksia Saariselältä Kiilopäälle, näin kilpailijat pääsevät liikkumaan alueella helposti ilman autoa. Mielenkiintoisia kuvauskohteita löytyy myös heti Saariselän lähistöltä, selventää tapahtumakoordinaattori Johanna Alatorvinen.

Kilpailuun osallistuu automaattisesti kaikki valokuvaustapahtumaan rekisteröityneet henkilöt, mutta lisäksi kilpailuun on mahdollista ilmoittautua erikseen tapahtuman nettisivuilla: www.nightlessnight.com/registration. Tuomaristo koostuu Pohjois-Lapin kameraseuran edustajasta sekä valokuvaustapahtuman asiantuntijoista. Tuomarit eivät pääse tehtävästään helpolla, sillä voittajat julkaistaan jo tapahtuman viimeisenä päivänä päätöstapahtumassa. Palkituille kuville on luvassa kunniamaininta sekä tuotepalkinto. Kuvat julkaistaan lisäksi Kamera-lehdessä.

Nightless Night -valokuvaustapahtuma järjestetään Saariselällä 30.6.-2.7.2017.        Tutustu kilpailuun ja tapahtumaan: www.nightlessnight.com

Lisätietoja: hankekoordinaattori Johanna Alatorvinen, johanna.alatorvinen@inarisaariselka.fi,   tel. +358 (0)40 1379228

Tapahtuma on osa Arctic Light -tapahtumahanketta, jonka tarkoituksena on kansainvälisten tapahtumien kehittäminen ja lisääminen Inari-Saariselkä matkailualueella. Kaksivuotinen hanke on saanut rahoitusta Lapin liiton ohella Elinkeinot & kehitys Nordicasta sekä Inari-Saariselkä Matkailu Oy:stä.